Knarsetanden of Bruxisme behandelingen met bototx

Behandeling van bruxisme of tandenknarsen. Overactieve kauwspieren kunnen leiden tot slijtage van het gebit. Enkele behandelingen met botox kunnen dit voorhelpen.

Wat is Bruxisme?

Bruxisme, of knarsetanden, is een veelvoorkomende aandoening waarbij mensen hun tanden overdag of 's nachts krachtig op elkaar klemmen of malen. Bruxisme kan leiden tot verschillende problemen, waaronder tandbeschadiging, kaakpijn en hoofdpijn, die de algehele kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden.

Botox als behandeloptie voor knarsetanden

  • Hoe werkt het: Botox-injecties kunnen de spierspanning in de kaak verminderen, waardoor het onbewuste knarsen en klemmen wordt verminderd.
  • Effectiviteit: Botox heeft zich bewezen als een effectieve behandeling voor bruxisme, waardoor de frequentie en ernst van het knarsetanden worden verminderd.

Het behandelproces

  • Consultatie: Een grondig consult met een ervaren arts om de geschiktheid van botox voor de individuele situatie te bepalen.
  • Injecties: Botox wordt rechtstreeks in de kaakspieren geïnjecteerd, wat resulteert in ontspanning en verlichting van bruxisme-symptomen.
  • Resultaten: Verbetering van symptomen wordt vaak binnen enkele dagen na de behandeling opgemerkt en kan enkele maanden aanhouden.

Professionele begeleiding voor bruxisme is essentieel

Het is van cruciaal belang om een gekwalificeerde arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling van bruxisme met botox. Een op maat gemaakt behandelplan kan helpen om de symptomen te verlichten en verdere schade te voorkomen.

Bruxisme behandeling met botox biedt hoop voor mensen die lijden aan knarsetanden, door effectieve verlichting te bieden en de kwaliteit van leven te verbeteren. Met professionele begeleiding kunnen patiënten een comfortabeler en gezonder leven leiden, vrij van de last van bruxisme-symptomen.

Prijzen

Knarsetanden of bruxisme

Knarsetanden

Vanaf

200

Behandeling van tandenknarsen met botox per behandeling

Maak een afspraak in onze praktijk te Lanaken

We heten je graag welkom in onze praktijk te Lanaken om jouw wensen en noden te bespreken zodat we een traject op maat kunnen opstellen. Je kan van ons ook altijd verwachten opgevolgd te worden na een behandeling. Neem vandaag nog contact op en we kijken wanneer we je kunnen inboeken.

Onze andere behandelingen

Harmonyca

Harmonyca™ is de nieuwste filler van Juvéderm met een traditionele hyaluronzuurfiller in combinatie met een biostimulator (calciumhydroxyapatiet). Voor behandeling van harmonicalijntjes aan de kaken en jukbogen. Geeft een langdurige gladde stevige huid.

Botox® injecties

Behandelingen met Botox als spierontspanner die specifieke gelaatsspieren ontspant om lachrimpels en diepe fronsen te verzachten en de glimlach mooier te maken. Maak een afspraak in onze praktijk in Lanaken en Dr. Heemskerk voorziet een botox behandeling op maat.