Faq

Hier vind je een lijst van veelgestelde vragen terug.

Ga ik er met fillers er onnatuurlijk uitzien?

Fillers worden gebruikt om de tekens van ouderdom te bestrijden. Door de jaren ontstaat er volumeverlies van onderhuidse weefsels waardoor de huid gaat afhangen. Dit verlies kan met fillers gecorrigeerd worden. Het is nooit de bedoeling om een natuurlijk esthetisch resultaat te bekomen. Fillers kunnen ook gebruikt worden om zones in het gelaat te accentueren waardoor de natuurlijk schoonheid tot zijn recht komt. De behandeling met fillers is maar tijdelijk. Is er toch een ongewenst resultaat na een fillerbehandeling dan kan dit ook weer ongedaan gemaakt worden.

Net behandeld met fillers, en nu?

Do's: Houd het behandelde gebied schoon: Reinig het behandelde gebied voorzichtig met een milde reiniger en water. Vermijd echter agressieve wrijving of scrubben gedurende ten minste 24 uur na de injectie. Gebruik koude kompressen: Het aanbrengen van koude kompressen of ijsverpakkingen op het behandelde gebied kan helpen om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Houd de kompressen niet langer dan 10-15 minuten tegelijk op het gebied om bevriezing te voorkomen. Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water, aangezien hydratatie kan helpen bij het herstelproces. Bescherm je huid tegen de zon: Blootstelling aan de zon kan de resultaten van de filler beïnvloeden. Bescherm het behandelde gebied tegen de zon door een breed-spectrum zonnebrandcrème te gebruiken en indien mogelijk een hoed of zonnebril te dragen. Don'ts: Raak het behandelde gebied niet aan: Vermijd onnodig aanraken, wrijven of masseren van het behandelde gebied gedurende de eerste 24-48 uur na de injectie. Dit kan het risico op infectie vergroten. Vermijd intense fysieke activiteiten: Vermijd gedurende minimaal 24 uur na de injectie intense lichaamsbeweging, zwaar tillen, sporten of andere activiteiten die de bloedsomloop kunnen verhogen. Dit kan zwelling en blauwe plekken bevorderen. Gebruik geen make-up op het behandelde gebied: Vermijd het aanbrengen van make-up op het behandelde gebied gedurende minstens 24 uur na de injectie. Dit kan het risico op infectie vergroten. Neem geen bloedverdunnende middelen: Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, tenzij anders voorgeschreven door je arts. Deze medicijnen kunnen het risico op blauwe plekken en bloedingen verhogen. Ga niet naar de sauna, hete baden of zonnebanken: Blootstelling aan hitte kan zwelling en roodheid verergeren, dus vermijd de sauna, hete baden en zonnebanken gedurende minstens 48 uur na de injectie. Bij twijfel contacteer je behandeld arts voor advies. 

Net behandeld met botox en nu?

Blijf minstens 4u rechtop zitten of staan. Niet wrijven in het gelaat, geen massages, sauna of gelaatsbehandelingen. Niet hevig sporten en geen alcohol gebruiken de eerste dag.

Hoe bereid ik me voor op een consultatie?

Indien u reeds weet welke behandeling uw wenst is dit handig, indien niet zal de arts u hierbij begeleiden. Draag geen make-up naar de consultatie. Neemt u medicatie breng een lijstje mee. Komt u voor PRP (vampire lift) breng dan een recente bloedname mee. 

Wat zijn de meest voorkomende complicaties na injectie?

Bij elke injectie is er een risico op een hematoom (een bloeduitstorting) rond de behandelde zone. Dit kan tot 2 weken duren om te verdwijnen. Hoe hier rekening mee indien u een behandeling laat doen voor een gelegenheid! Het effect van een injectie met botulisme toxine is pas zichtbaar na 10-14 dagen. Soms is er een ongelijkheid in de spieractiviteit zichtbaar, maar dit kan meestal simple gecorrigeerd worden, zonder bijkomende kosten. Een zweertje rond injectieplaats komt zelden voor, maar kan met antibiotica behandeld worden. 

Zijn fillers gevaarlijk?

Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. De toediening gebeurt volgens de regels van de kunst, meestal met een canule waardoor het risico op complicaties klein is. Is er toch een ongewenst effect kan de fillers opgelost worden met een eenvoudige procedure.

Zijn fillers pijnlijk?

De gebruikte fillers bevatten steeds een lokaal verdovend product, waardoor het eerste prikje het vervelendst is. Bij fillers worden klassier iets dikkere naalden gebruikt omdat het hyaluronzuur een viskeuze gel is, maar door gebruik van canules kan een grotere zone behandeld worden met een minimaal ongemak.

Hoe lang blijft het effect van mijn behandeling?

De duratie van het effect is sterk individueel afhankelijk en afhankelijk van de gebruikte productie. Voor Botox® zie je het maximum resultaat pas na 2 weken en blijft de werking 5-6 maanden. Voor hyaluronzuurfillers blijft het effect 8 maanden tot 16 maanden aanwezig. Het effect van calciumhydroxyapathiet-fillers (Radiesse®, Harmonyca®) blijft 12 tot zelfs 18 maanden aanwezig.

Zijn injecties met botulisme toxine (Botox®) gevaarlijk?

Injecties kunnen gepaard gaan met blauwe vlekjes of kleine zwellingen en roodheid. In zeldzame gevallen kan het product een verkeerde spiergroep treffen, waardoor een afhangend ooglid of mondhoek kan ontstaan; dit is een tijdelijk effect. Wie regelmatig botox gebruikt zal op termijn minder spuiten botulinetoxine nodig hebben omdat de spierspanning vermindert. Het resultaat is individueel verschillend.

Is een behandeling met Botox® pijnlijk?

Het injecteren van Botox® gebeurt met een zeer fijn naaldje, dit zorgt voor minimaal ongemak.

Staat je vraag niet in de lijst? Laat het ons weten!
Ps: wij kunnen geen medisch advies over de telefoon geven.

Contacteer ons